• Direct leverbaar uit eigen voorraad
  • Vandaag voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
  • Vanaf €60,- gratis verzending binnen Nederland
  • Vertrouwd online kopen met de zekerheid van Stichting WebwinkelKeur
Home » Privacy verklaring

Privacy verklaring

Snow Globe Forever is een handelsnaam van V.O.F. Flamingo Forever. V.O.F. Flamingo Forever is gevestigd aan de Fret 25 5508MA in Veldhoven, en is ten behoeve van de webwinkel Snow Globe Forever verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. In deze verklaring hanteren wij de handelsnaam Snow Globe Forever.

Contactgegevens

https://www.snowglobeforever.com

Fret 25

5508MA Veldhoven

+31634994670

 

Persoonsgegevens die wij verwerken

Snow Globe Forever verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
  • Gegevens over jouw surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk)
  • Bankrekeningnummer en creditcardnummer

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@snowglobeforever.com, dan verwijderen wij deze informatie.

 

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Snow Globe Forever verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van jouw betaling
  • Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
  • Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
  • Om goederen en diensten bij je af te leveren
  • Snow Globe Forever analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.
  • Snow Globe Forever verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

 

Geautomatiseerde besluitvorming

Snow Globe Forever neemt #responsibility op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Snow Globe Forever) tussen zit. Snow Globe Forever gebruikt de volgende computerprogramma's of -systemen:

Webwinkelsoftware

Jouwweb

Onze webwinkel is ontwikkeld met software van Jouwweb B.V. (hierna: Jouwweb). Persoonsgegevens die jij ten behoeve van onze dienstverlening aan ons beschikbaar stelt, worden met deze partij gedeeld. Jouwweb heeft toegang tot jouw gegevens om ons (technische) ondersteuning te bieden, zij zullen jouw gegevens nooit gebruiken voor een ander doel. Jouwweb is op basis van de overeenkomst die wij met hen hebben gesloten verplicht om passende beveiligingsmaatregelen te nemen. Jouwweb maakt gebruik van cookies om technische informatie te verzamelen met betrekking tot jouw gebruik van de software, er worden geen persoonsgegevens verzameld en/of opgeslagen.

Wij maken voor webhosting en voor ons reguliere zakelijke e-mailverkeer gebruik van de diensten van Jouwweb. Deze partij heeft passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om misbruik, verlies en corruptie van jouw en onze gegevens zoveel mogelijk te voorkomen. Jouwweb heeft geen toegang tot ons postvak en wij behandelen al ons e-mailverkeer vertrouwelijk.

 

Payment Processors

Mollie

Voor het afhandelen van een (deel van) de betalingen in onze webwinkel maken wij gebruik van het platform van Mollie. Mollie verwerkt jouw naam, adres en woonplaatsgegevens en jouw betaalgegevens zoals bankrekening- of creditcardnummer. Mollie heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beschermen. Mollie behoudt zich het recht voor jouw gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van jouw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van Mollie’s dienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. Mollie bewaart jouw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.

Snow Globe Forever biedt, via Mollie, ook de mogelijkheid om achteraf te betalen via de Klarna betaalmethode. Hiervoor is het mogelijk nodig dat wij jouw persoonsgegevens delen met Klarna zodat Klarna kan bepalen of jij in aanmerking komt om van hun betaalmethode gebruik te maken. Indien jouw persoonsgegevens worden doorgegeven aan Klarna is hun eigen privacy verklaring van toepassing. Je vindt deze hier: Klarna’s eigen privacy verklaring.

 

Verzenden en logistiek

Sendcloud

Als je een bestelling bij ons plaatst is het onze taak om jouw pakket bij jou te laten bezorgen. Wij maken gebruik van Sendcloud waarmee de optimale bezorgdienst geselecteerd kan worden. De volgende bezorgdiensten zijn mogelijk:

  • PostNL
  • DPD
  • UPS
  • DHL

Bezorgdiensten ontvangen alleen de gegevens die nodig zijn om je bestelling te kunnen leveren. Het gaat om je naam, adresgegevens en – indien je dit hebt aangegeven – gegevens zodat de bezorgdienst contact met je kan opnemen als dit nodig is, bijvoorbeeld om de bestelling correct te kunnen afleveren (e-mailadres, telefoonnummer).

 

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Wij bewaren jouw gegevens zolang jij cliënt van ons bent. Dit betekent dat wij jouw klantprofiel bewaren totdat jij aangeeft dat jij niet langer van onze diensten gebruik wenst te maken. Als je dit bij ons aangeeft zullen wij dit tevens opvatten als een vergeetverzoek. Op grond van toepasselijke administratieve verplichtingen dienen wij facturen met jouw (persoons)gegevens te bewaren, deze gegevens zullen wij dus voor zolang de toepasselijke termijn loopt bewaren. Medewerkers hebben echter geen toegang meer tot jouw cliëntprofiel en documenten die wij naar aanleiding van jouw opdracht hebben vervaardigd.

Snow Globe Forever bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen:

  • Vanwege de fiscale bewaarplicht bewaren we de gegevens die gerelateerd zijn aan je bestelling 7 jaar. Dit zijn wij wettelijk verplicht te doen.
  • In andere gevallen, waarvoor geen wettelijke bewaarplicht geldt, bepaal je zelf de bewaartermijn van de gegevens. Bijvoorbeeld met betrekking tot de persoonsgegevens die je gebruikt in jouw account bij ons.
  • Je kan altijd je account – en de daaraan gerelateerde persoonsgegevens – verwijderen. Hiervoor kan je een verzoek indienen bij Snow Globe Forever. Gebruik hiervoor de contactgegevens die beschikbaar zijn op: https://www.snowglobeforever.com/contact of via info@snowglobeforever.com

 

Delen van persoonsgegevens met derden

Snow Globe Forever verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Snow Globe Forever blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

 

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Snow Globe Forever gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Snow Globe Forever gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven. Hieronder een overzicht:

 

Naam cookie (of vergelijkbare techniek) Naam bedrijf / domein en betreffende privacybeleid Doel, waarde en levensduur van de cookie (of vergelijkbare techniek)
Analytic cookies
_fbp Facebook / .facebook.com https://www.facebook.com/policies/cookies/ Doel: opslaan en volgen van bezoeken aan websites. Levensduur: max. 3 maanden
_ga; _gat; _gid Google Analytics, Google Inc. / google-analytics.com Beveiligings- en privacyprincipes van Google: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=nl Privacybeleid van Google: http://www.google.com/intl/nl/policies/privacy/ Weigeren Google Analytics d.m.v. de browser-add-on: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout Doel: het bijhouden van statistieken over het bezoek aan deze website. Er wordt onder andere cookies gebruikt om gebruikers van de website te onderscheiden. Levensduur: _ga: max. 2 jaar; _gat: max 24 uur; _gid: max 1 min
Social media cookies Voor de cookies die de social media partijen plaatsen en de mogelijke data die zij hiermee verzamelen, verwijzen wij naar de privacyverklaringen van deze partijen op hun eigen websites.
fr Facebook / .facebook.com https://www.facebook.com/policies/cookies/ Doel: De social media cookies die verbonden zijn aan pagina's met social media buttons maken het mogelijk dat gebruikers de inhoud van onze website direct kunnen delen.
1p_Jar Consent NID Google / .google.com; .google.nl https://policies.google.com/privacy?hl=nl Doel: De social media cookies die verbonden zijn aan pagina's met social media buttons maken het mogelijk dat gebruikers de inhoud van onze website direct kunnen delen. Levensduur: max 3 maanden

Functionele cookies

De website van Snow Globe Forever gebruikt functionele cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina's, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen;
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête, verdeeld over meerdere pagina's, wordt ingevuld;
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven;

 

Overige cookies

Door de manier waarop internet en websites werken, kan het zijn dat wij niet altijd inzicht hebben in de cookies die via onze website door derde partijen worden geplaatst. Dit is met name het geval als onze webpagina's zogenaamde embedded elementen bevatten; dit zijn teksten, documenten, plaatjes of filmpjes die bij een andere partij opgeslagen zijn, maar die op, in of via onze website getoond worden.

Mocht je op deze website cookies tegenkomen die in deze categorie vallen en die we hierboven dus niet genoemd hebben, laat het ons dan weten. Of neem rechtstreeks contact op met de derde partij en vraag welke cookies ze plaatsten, wat de reden daarvoor is, wat de levensduur van de cookie is en op welke manier ze je privacy gewaarborgd hebben.

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Dit kun je zelf doen via de persoonlijke instellingen van jouw account. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door ons bedrijf en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Wil je gebruik maken van je recht op bezwaar en/of recht op gegevensoverdraagbaarheid of heb je andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur dan een gespecificeerd verzoek naar info@snowglobeforever.com.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Flamingo Forever zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op jouw verzoek reageren.

Snow Globe Forever wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

 

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Snow Globe Forever neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@snowglobeforever.com

 

Wijzigingen privacyverklaring

Wij kunnen deze privacyverklaring van tijd tot tijd aanpassen als daartoe aanleiding is. Wij adviseren jou om deze verklaring met enige regelmaat te raadplegen. De laatste versie vind je altijd op deze webpagina.

 

De privacyverklaring werd voor het laatst bijgewerkt op 28 mei 2021.